10 λόγοι για να αγοράσετε ενεργειακό τζάκι

  • Αρχική
  • /
  • 10 λόγοι για να αγοράσετε ενεργειακό τζάκι
10 λόγοι για να αγοράσετε ενεργειακό τζάκι

10 λόγοι για να αγοράσετε ενεργειακό τζάκι

04/10/2023 - Προβολές 1816

Το ενεργειακό τζάκι, ειναι μια πρόσφατη, αναβαθμισμένη έκδοση της κλασικής ανοικτής εστίας τζακιού η οποία συνοδεύει τον άνθρωπο εκατοντάδες χρόνια. Το τζάκι πρόσφερε στους ανθρώπους θέρμανση, θαλπωρή, φωτισμό του χώρου και φυσικά δυνατότητα μαγειρέματος φαγητού.

 

Τα παραδοσιακά τζάκια ωστόσο, στις σύγχρονες κατοικίες, παρουσιάζουν μια σειρά από σοβαρά μειονεκτήματα. Τα σύγχρονα στεγανά κουφώματα, δεν επιτρέπουν την είσοδο μεγάλων ποσοτήτων αέρα, με αποτέλεσμα πολλά ανοιχτά τζάκια να καπνίζουν, να λερώνουν τον χώρο και να γίνονται επικίνδυνα για την υγεία. Οι μεγάλες καταναλώσεις ξύλου, ήταν ανέκαθεν ένα σημαντικό πρόβλημα. Οι σύγχρονες κατοικίες των αρκετών τμ, είναι επίσης αδύνατο να θερμανθούν από ένα ανοιχτό τζάκι.

 

Τα ενεργειακά τζάκια, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, επιλύουν τα παραπάνω θέματα. Τα ενεργειακά τζάκια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Τα τζάκια νερού καλοριφέρ και τα τζάκι αέρος. Τα ενεργειακά τζάκια νερού θερμαίνουν το νερό του δικτύου, το οποίο κυκλοφορεί ζεστό νερό στα σώματα καλοριφέρ ζεσταίνοντας έτσι κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Τα τζάκια αέρος από την άλλη, μέσα από αεραγωγούς προσφέρουν θερμό αέρα στον χώρο σας όπως ακριβώς λειτουργεί ένα κλιματιστικό.

 

Φυσικά υπάρχει η κασέτα τζακιού η οποία μπορεί να αναβαθμίσει ένα ανοιχτό τζάκι σε ενεργειακό. Εδώ μπορείτε να δείτε σχετικό άρθρο μας. 

 

Συνοπτικά, οι λόγοι για να αγοράσετε ένα ενεργειακό τζάκι είναι οι παρακάτω:

 

1. Ενιαία θέρμανση του χώρου σας.

2. Σημαντικά μικρότερες καταναλώσεις ξύλων σε σχέση με το παραδοσιακό τζάκι.

3. Χαμηλό κόστος αγοράς καυσίμων ή ακόμα και μηδενικό αν έχετε τα δικά σας βιοκαύσιμα. Αυτό σημαίνει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

4. Ζεστό νερό χρήσης σε μπάνιο και κουζίνα.

5. Θαλπωρή και ένας γλυκός φυσικός φωτισμός τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

6. Αισθητική αναβάθμιση της οικίας σας.

7. Προστασία του περιβάλλοντος καθώς οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, είναι σημαντικά μικρότερες σε σχέση με μια ανοιχτή εστία.

8. Ασφάλεια του χώρου σας μιας και τα ενεργειακά τζάκια διαθέτουν πόρτα.

9. Προστασία της υγείας σας μιας και τα πιστοποιημένα ενεργειακά τζάκια με την σωστή εγκατασταση, δεν επιτρέπουν την φυγή καπνού στον χώρο σας.

10. Αποφυγή διαφόρων συχνών προβλημάτων που εμφανίζονται π.χ σε σόμπες πέλλετ όταν το καύσιμο είναι κακής ποιότητας.

Δείτε ορισμένα ενεργειακά τζάκια μας

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για παραγγελίες άνω των 1000€
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ
Είμαστε πάντοτε δίπλα σας
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Αγορές με μετρητά ή πιστωτική κάρτα
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Εγκατάσταση, μεταφορά, παρελκόμενα κ.α