Κασέτα τζακιού: Αναβαθμίστε εύκολα το τζάκι σας σε ενεργειακό!

  • Αρχική
  • /
  • Κασέτα τζακιού: Αναβαθμίστε εύκολα το τζάκι σας σε ενεργειακό!
Κασέτα τζακιού: Αναβαθμίστε εύκολα το τζάκι σας σε ενεργειακό!

Κασέτα τζακιού: Αναβαθμίστε εύκολα το τζάκι σας σε ενεργειακό!

04/09/2023 - Προβολές 2954

Η κασέτα τζακιού, αποτελεί την ιδανική επιλογή, για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν, χωρίς όμως να γκρεμίσουν, το ανοιχτό τζάκι τους, σε ενεργειακό.

 

Οι κασέτες τζακιού, θα σας προσφέρουν 3 βασικά πράγματα. Οικονομία στα ξύλα, τεράστια αύξηση της θερμότητας στον χώρο σας σε σχέση με πριν και φυσικά ασφάλεια. Όλα αυτά χωρίς να χάσετε την όμορφη θαλπωρή που προσφέρει η εικόνα απο την καύση των ξύλων.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 

Τα ανοικτά ή παραδοσιακά τζάκια, έχουν μια σειρά από μειονεκτήματα. Τα πιο σημαντικά είναι η μεγάλη κατανάλωση ξύλων, η μικρή απόδοση και η ασφάλεια.

 

Ένα ανοιχτό τζάκι καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ξύλου, διότι η καύση δεν είναι ελεγχόμενη αλλά ανεξέλεγκτη. Δηλαδή το οξυγόνο είναι άφθονο και αυτό ενισχύει την ταχύτητα με την οποία καίγονται τα ξύλα.

 

Αυτό δεν είναι απαραίτητα πάντα κακό. Το πρόβλημα είναι όταν η θερμότητα αυτή, διαφεύγει στο περιβάλλον και όχι στον χώρο σας. Τα ανοιχτά τζάκια, σε απόδοση, σπάνια καταφέρνουν να προσεγγίσουν το 20%. Συνήθως οι τιμές κυμαίνονται στο 10%.

 

Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Ο απλός σχεδιασμός τους είναι η βασικότερη αιτία. Η κακή εγκατάσταση στην συνέχεια και φυσικά η φθορά ή οι αισθητικές παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα το βάψιμο των πυρότουβλων, ρίχνουν δραματικά την θερμότητα.

 

Το παραδοσιακό τζάκι, ακόμα και όταν δεν λειτουργεί διώχνει τον ζεστό αέρα του σπιτιού προς τα έξω με την φυσική κίνηση του αέρα μεσω του αεραγωγού - καμινάδας.

 

Η ασφάλεια είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για την αναβάθμιση του τζακιού σας σε ενεργειακό. Η ανατροπή των ξύλων σε ανοιχτή εστία, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και πυρκαγιά στον χώρο σας. Τα κάρβουνα να κάψουν τα χαλιά ή άλλα έπιπλα σας. Ο καπνός, συχνά αόρατος που διαφεύγει στον χώρο σας, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

 

Οι ενεργειακές κασέτες τζακιού επιλύουν με σύγχρονο τρόπο, όλα τα παραπάνω προβλήματα. Οι καταναλώσεις ξύλων μειώνονται, η θέρμανση στον χώρο σας αυξάνει δραματικά ενώ η ύπαρξη πόρτας με τζάμι, διασφαλίζει την ασφάλεια και πώς μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι ακόμα και αν αφήσετε ένα κούτσουρο το βράδυ να σιγοκαίει και να σας ζεσταίνει.

 

Στην αγορά θα βρείτε πολλές κασέτες τζακιού. Η επιλογή ωστόσο, θα πρέπει να γίνει προσεκτικά. Το ίδιο και η εγκατάσταση. Μια καλή κασέτα τζακιού αλλά με μια κακή εγκατάσταση θα σας οδηγήσει σε προβλήματα.

 

Σε εμάς θα βρείτε κασέτες τζακιού με αυστηρές Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Αναλαμβάνουμε επίσης την εγκατάσταση η οποία όπως είπαμε είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εγκαταστάσεις τζακιών κάνουμε σε όλη την Ελλάδα!

 

Το σημαντικό με τις κασέτες τζακιού, είναι ότι μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και γρήγορα με μικρές εργασίες. Όπως είπαμε, χωρίς να χρειαστεί να γκρεμιστεί το τζάκι σας και να μετατραπεί έτσι το σπίτι σας σε εργοτάξιο οικοδομικών εργασιών.

 

Οι κασέτες τζακιού θα ζεστάνουν το σπίτι σας οικονομικά χωρίς καπνούς και προβλήματα. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν δείτε την αναβάθμιση του τζακιού σας. Αρκεί αυτή να γίνει σωστά.

 

Τέλος αλλά άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός ότι από την καύση ξύλων σε ενεργειακό τζάκι, μειώνονται σημαντικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον. Οι κασέτες τζακιού μας είναι όπως είπαμε πιστοποιημένες. Έτσι ελαχιστοποιείται το περιβαντολογικό σας αποτύπωμα και βάζετε ένα μικρό λιθαράκι για ένα πιο πράσινο μέλλον!

Δείτε ορισμένα ενεργειακά τζάκια μας

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για παραγγελίες άνω των 1000€
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ
Είμαστε πάντοτε δίπλα σας
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Αγορές με μετρητά ή πιστωτική κάρτα
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Εγκατάσταση, μεταφορά, παρελκόμενα κ.α